Spiruilna v sebi skriva pravo zakladnico vitaminov in mineralov. Poleg tega vsebuje še beljakovine, ogljikove hidrate, maščobe, minerale in vlaknine. S Spirulino lahko tako na enkrat zaužiješ zelo veliko koristnih hranilnih snovi, ki jih tvoje telo zares potrebuje pridobiti. Ena izmed najpomembnejših hranilnih snovi pa je fikocianin.

Fikocianin (Phycocyanin)  ali modra Spirulina je najbolj izredna sestavina Spiruline. Pridobimo ga s centrifugiranjem sveže spiruline platensis. Fikocianin okrepi delovanje na celični pregradi in optimizira odziva telesa na zunanje agresorje, vključno z virusi in bakterijami. Zaradi svoje strukture spodbuja transport kisika do mišičnega in imunskega sistema.

Je edina naravna spojina, ki je učinkovita v boju proti astmi. Zavira tvorbo molekul, ki povzročajo vnetje in na ta način omejuje njihov učinek pri alergijskih reakcijah. Poleg naštetega ščiti jetra, ledvica, živčni sistem ter srce in ožilje. Uporablja se ga tudi pri zdravljenju raka.

Fikocianin je še posebej priporočljiv za športnike, ki želijo izboljšati svoje delovanje, pa tudi okrevanje po naporni aktivnosti ali celjenju poškodb. Napitek vsebuje vodotopne proteine, ki so telesu takoj dostopni. Ti proteini zagotavljajo dodatno energijo mišicam, kar se odraža v večji vzdržljivosti in moči.

Deluje:
– protivnetno
– antialergijsko
– krepi organizem
– pospešuje celjenje ran
– blagodejno deluje po kapi in multipli sklerozi

Vsebuje 100% naravne snovi. Nima stranskih učinkov. Priporočena dnevna količina: 5-50 ml. Hraniti v temnem in hladnem prostoru.